"תפקידנו הוא ליצור סביבת שיקום עם הרבה הזדמנויות לשיפור עצמי, לספק קרקע פורייה בה צמח חדש יכול לשלוח את שורשיו ולגדול..."
ד"ר פטרישיה דיגן, 1988
להשיב אדם לעצמו. להשיב לו את האמונה ביכולות שלו לעזור לעצמו, להיות משמעותי, לממש את עצמו ואת כישוריו – זוהי משימתנו.
האגודה לבריאות הציבור מעניקה שירותי שיקום למעל 2000 מתמודדי נפש ואנשים המתמודדים עם מגבלות שונות המוכרים כזכאים לשירות על ידי משרד הבריאות, אגף השיקום של משרד הרווחה ומשרד הביטחון.
במטרה להגשים את חזוננו – לראות את כל האנשים עם מוגבלויות משולבים באופן מלא ושיוויוני בעולם התעסוקה ובכל רבדי החברה, האגודה מפעילה מרכזי תעסוקה, שירות השמה תעסוקתית, דיור בקהילה וחונכות בפריסה ארצית.
תהליך השיקום הינו ביסודו תהליך של שינוי . זהו תהליך מרובה שלבים, המותאם אישית ומתמקד בהחזרתו של המתמודד.ת לפעילות חברתית, תעסוקתית ופונקציונלית ככל האפשר. מטרתו לאפשר למתמודד.ת ללמוד לנהל את המחלה או המוגבלות כדי לקיים חיים יצרניים, מלאים ומשמעותיים.
שיקום תעסוקתי הוא תהליך מקצועי המאפשר למתמודד.ת להשתלב במעגל העבודה ובהמשך לפתוח דלתות לשוק החופשי בהתאמה ליכולות, לכישורים ולרצון. התהליך כולל אבחון והערכת כישורים, מיומנויות וצרכים, ביסוס תכנית שיקומית הכוללת הכוונה תעסוקתית, הכשרה מקצועית, ליווי ותמיכה ופיתוח כישורים חברתיים ובינאישיים. מטרתנו היא לעזור למתמודד.ת לעלות על מסלול חיים חדש, מלא משמעות ותקווה.
שירותי השיקום התעסוקתי באגודה ניתנים בכל רחבי הארץ מהגליל ועד הנגב, ע"י צוות עובדים מקצועי, מסור ומיומן, המלווה באופן אישי כל מתמודד.ת.
כן, אדם שאובחן במחלת נפש יכול לעבוד בשוק החופשי. רבים מהמתמודדים עובדים ותורמים לחברה במגוון תחומים. שיקום תעסוקתי, הכשרות מקצועיות וייעוץ תעסוקתי יכולים לסייע לאדם להשתלב בשוק העבודה. כמו גם מציאת עבודה המתאימה ליכולות, צרכים ורצונות של האדם אשר יכולה להגביר את הסיכוי להצלחה ושביעות רצון.
בשירותי התעסוקה הנתמכת אנו מלווים את האנשים המתמודדים עם מגבלות בתהליך השיקום שלהם, ומעניקים להם הזדמנויות לצמיחה והתפתחות אישית.
במסגרת השירות אנחנו מלווים כל אדם משלב האבחון תעסוקתי, לאורך כתיבת קו"ח, הכנה לראיון עבודה, ותמיכה בתהליכי הקליטה, ההסתגלות והפעילות השוטפת במקום העבודה.
הטיפולים התרופתיים והפסיכולוגיים מקלים על הסימפטומים, ומאפשרים את החיים בקהילה, אך אינם גורמים להבראה מלאה. אנשים שאובחנו כחולים במחלות נפש עשויים לעבור תהליך החלמה. החלמה אין פירושה שהמחלה נעלמת, אלא שמתרחשת בנייה של זהות אישית, וחברתית מתוך הכרה במגבלות. החלמה כרוכה בתהליכים פנימיים ואמוציונאליים עמוקים הדורשים שינוי בתפיסה העצמית. היום אנו יודעים כי עבודה או תעסוקה הם חלק משמעותי בתהליך ההחלמה, המאפשרת תחושה של תרומה, תורמת להעצמה אישית בכך שהיא מאפשרת לאדם להאמין יותר בכוחותיו וביכולתו להשפיע על חייו.