בשנים האחרונות צצות יותר ויותר פרסומות הקוראות לכולנו להשתעשע בהימורים. אך מה שמתחיל כמשחק מהנה ונגיש הנמצא בהישג יד בטלפון הנייד, עלול להפוך עם הזמן להתמכרות מסוכנת. התופעה אינה פוסחת על אף אחד ומסכנת גם את בני הנוער. כ-7% מבני הנוער בישראל מהמרים. בני נוער חשופים במיוחד לסיכון לאור כך שהמערכת המוחית שלהם, שאחראית על שיקול דעת, ויסות רגשי ודחיית סיפוקים לא מפותחת במלואה בגיל ההתבגרות. כשהנוער נחשף למקור ריגוש חזק, זמין ומיידי יש סיכוי גבוה שהמוח ”ילמד“ שזה מה ששווה לרדוף אחריו ויפתח זיקה לחזור על ההתנהגות שוב ושוב. בני נוער נמצאים בתקופת התפתחות רגישה של חיפוש זהות, צורך בשייכות ובחינת גבולות. צרכים אלה מועצמים בייחוד בתקופה מתוחה של מלחמה מתמשכת ונפגעי חרדה רבים ביניהם וסביבם. הם זקוקים למבוגרים קשובים שיוכלו לאתר את המצוקה ו/או הסיכון ולהעניק סיוע אמפתי ויעיל בזמן.
לפני כשנה קיבל האגף לקידום בריאות מענק ממפעל הפיס לפיתוח סרטון הדרכה מקיף ו-20 סרטוני טיק טוק בנושא מניעת התמכרות להימורים צוות ההפקה כלל אנשי מקצוע בתחום קידום בריאות ומומחים בתחום התמכרות להימורים מתוך האגודה ומחוצה לה. הסרטונים זכו להצלחה רבה ומפעל הפיס העניק לאגודה תרומה נוספת לפיתוח תוכנית הכשרה לצוותים בבתי הספר תיכון ומטפלים בקידום נוער להכשרה מקצועית למניעת הימורים בקרב בני נוער.
צוות מומחים של האגודה לבריאות הציבור שקד על פיתוח תוכנית הכשרה מקצועית שמוענקת ללא תשלום למוסדות חינוך בכל רחבי הארץ. מרצים מנוסים מצוות מרכזי "דרור" של אגודה מעבירים הכשרה של 90 דקות למורים ומטפלים, הכשרה המעניקה כלים ומיומנויות לאיתור מוקדם, שיח תומך וליווי פרטני של בני נוער מהמרים, על פי הצורך.
צוותים המעוניינים להירשם להכשרה בבית ספרם מוזמנים לפנות במייל: [email protected]