environment

לחגוג ולאכול בריא

Keren | 
26.02.2019

ארוחות החג הן מלכודות הדיאטה הגדולות ביותר ורובנו נסיים את העונה הזו עם עודפי קילוגרמים. איך למזער נזקים? קבלו טיפים להכנת ארוחה בריאה יותר והתנהגות נבונה בשולחן החג

מאת : דורית-וורמן-MPH.RD

 

תחילה – ביום בו מצפה לנו ארוחת חג גדולה, חשוב לאכול ארוחות קלות במשך היום ולא להגיע רעבים לשולחן החג.


בהכנת הארוחה לחג מומלץ:

  1.     להשתמש לאפיה בקמח מלא ובבצק פילו
  2.     לבשל מדגנים מלאים (חיטה, כוסמת, קוסקוס ,פסטה).
  3.     להשתמש בפחות שמן בסלטים, בתבשילים ובמאפים.
  4.     להסיר שומן נראה ממוצרי הבשר/עוף עוד לפני הבישול.
  5.     להשתמש בעשבי תיבול ולהמעיט בשימוש במלח, אבקות מרק ורטבים מוכנים.
  6.     לשלב התפריט קטניות (חומוס, שעועית, עדשים, אפונה)

בארוחת חג:

  1.     אכלו תוך תשומת לב, מתוך בחירה ותכנון מוקדם
  2.     העדיפו ירקות טריים ו/או מבושלים (כמחצית מהצלחת)
  3.     המעיטו במאכלים מטוגנים ועתירי שומן.
  4.     המעיטו במלח, טעמו את המזון לפני הוספת המלח.
  5.     למנה האחרונה העדיפו פירות טריים על מאכלים ומאפים מתוקים. קינוח מתוק רצוי לחלוק עם אחרים.
  6.     שתו מים במקום שתייה ממותקת. הוסיפו למים עלים למיניהם כמו נענע, לימונית, לואיזה לקבלת ארומה.
  7.     זכרו, בכוס משקה ממותק יש כ-90 קק"ל, בכוס יין יבש (כ-150 מ"ל) יש בין 100ל-140 קק"ל, בכוס בירה (כ-200 מ"ל) כ- 90 קק"ל.
  8.     אכלו עד אשר תרגישו מלאים אך לא "מפוצצים". כך תחסכו קלוריות וייסורי מצפון רבים.
  9.     כאשר סיימתם לאכול, אם ניתן, עזבו את השולחן.

חג שמח, טעים ובריא!

תפריט נגישות