Keren |
26.02.2019
ארוחות החג הן מלכודות הדיאטה הגדולות ביותר ורובנו נסיים את העונה הזו עם עודפי קילוגרמים. איך למזער נזקים? קבלו טיפים להכנת ארוחה בריאה יותר והתנהגות נבונה בשולחן החג
תחילה – ביום בו מצפה לנו ארוחת חג גדולה, חשוב לאכול ארוחות קלות במשך היום ולא להגיע רעבים לשולחן החג.
בהכנת הארוחה לחג מומלץ:
- להשתמש לאפיה בקמח מלא ובבצק פילו
- לבשל מדגנים מלאים (חיטה, כוסמת, קוסקוס ,פסטה).
- להשתמש בפחות שמן בסלטים, בתבשילים ובמאפים.
- להסיר שומן נראה ממוצרי הבשר/עוף עוד לפני הבישול.
- להשתמש בעשבי תיבול ולהמעיט בשימוש במלח, אבקות מרק ורטבים מוכנים.
- לשלב התפריט קטניות (חומוס, שעועית, עדשים, אפונה)
בארוחת חג:
- אכלו תוך תשומת לב, מתוך בחירה ותכנון מוקדם
- העדיפו ירקות טריים ו/או מבושלים (כמחצית מהצלחת)
- המעיטו במאכלים מטוגנים ועתירי שומן.
- המעיטו במלח, טעמו את המזון לפני הוספת המלח.
- למנה האחרונה העדיפו פירות טריים על מאכלים ומאפים מתוקים. קינוח מתוק רצוי לחלוק עם אחרים.
- שתו מים במקום שתייה ממותקת. הוסיפו למים עלים למיניהם כמו נענע, לימונית, לואיזה לקבלת ארומה.
- זכרו, בכוס משקה ממותק יש כ-90 קק"ל, בכוס יין יבש (כ-150 מ"ל) יש בין 100ל-140 קק"ל, בכוס בירה (כ-200 מ"ל) כ- 90 קק"ל.
- אכלו עד אשר תרגישו מלאים אך לא "מפוצצים". כך תחסכו קלוריות וייסורי מצפון רבים.
- כאשר סיימתם לאכול, אם ניתן, עזבו את השולחן.
חג שמח, טעים ובריא!