environment

איך תדעו שהדג בחנות טרי

Keren | 
26.02.2019

איזה צבע צריך להיות לזימים, כמה זמן מומלץ לאחסן דג טרי, ומה חשוב כשמסתכלים לדג בעיניים? קבלו 9 כללי זהב לבחירת דג טרי

איך לבדוק את בשר הדג, איך צריך לאחסן אותו ואיפה כדאי לרכוש אותו? לפניכם 9 כללי זהב:

1. עור הדג

על עור הדג להיות מבריק, לח ומעט רירי, דבר המבטיח את טריותו.

2. בשר הדג

על הבשר להיות גמיש אך נוקשה. לחצו באמצעות האצבע על עורו של הדג וודאו שלא נוצרה בו גומה ושהוא נותר מתוח.

3. צבע הזימים

על הזימים להיות אדומים.

4. עיני הדג

הסתכלו לדג בעיניים וודאו שעיניו אינן עכורות, אלא נוצצות ומבריקות.

5. ריח הדג

שימו לב לריחו של הדג. ריח לא נעים מעיד על אי טריות.

6. אחסון הדג

אחסנו את הדג שרכשתם במקרר ולא במקפיא. ודאו בעת הקנייה שהדג אוחסן במקרר, מכוסה בפתיתי קרח השומרים על הקור, אך לא מקפיאים אותו.

7. אצל מי מומלץ לקנות?

עדיף תמיד לרכוש דגים טריים בחנויות או ברשתות שיווק הנמצאות בפיקוח משרד הבריאות.

8.היכן מומלץ לנקות את הדג?

לא מומלץ לנקות את הדגים לבד, עדיף לדרוש מהמוכר לעשות זאת בעת הקנייה.

9.עד מתי ניתן לאחסן את הדג?

אם אין אוכלים את הדג ביום הקנייה יש לאחסן אותו במקרר בשקית ניילון סגורה, למשך שלושה-ארבעה ימים בלבד, או במקפיא לתקופה ארוכה יותר.

תפריט נגישות