כחלק משירות תו איכות ובטיחות מזון וגם כחלק נפרד ובלתי תלוי ממנו, האגודה לבריאות הציבור מספקת שירותי פיקוח וטרינרי למפעלי מזון מן החי, בתי קירור, רשתות שיווק וכו'. 

מנהלי הפרויקט:
ד"ר הרברט זינגר, מנהל תחום מזון ווטרינריה
ד"ר דיאן וינברגר חסון – DVM, נייד: 054-7300445, מייל: diane1977X@gmail.com

הפיקוח הווטרינרי במפעלי מזון הינו פיקוח בלתי תלוי אשר נועד לפקח על:

  • המצב התברואי של המפעל לפני תחילת העבודה ובמשך העבודה (לא תאושר התחלת ייצור כשהמצב התברואי במפעל אינו עומד בדרישות משרד הבריאות).
  • בטיחות ואיכות חומרי הגלם.
  • אחסון המוצר המוגמר בתנאים נאותים עד השיווק.
  • תהליך הייצור.
  • פיקוח על נקודות הסיכון במשך תהליך הייצור וכן על בטיחות ואיכות המזון כולל אריזה וסימון.
  • פיקוח על אחסון והובלת המוצרים.
  • הוצאת תעודות משלוח וטרינריות לאותם מוצרים שהמפעל מייצר וחייב בהוצאתן עפ"י חוק

בפועל הפיקוח מתבצע ע"י רופא אשר מבצע ליווי וטרינרי בזמן העבודה במפעל ומעת לעת גם ע"י מנהלת הפרויקט.

בשיטת פיקוח זו אין הרופא קשור להנהלת המפעל והוא יכול לשפר באופן משמעותי את איכות הפיקוח.
בנוסף לכך ניתנת למפעל הזכות לציין את הסימון ב"פיקוח וטרינרי/ליווי וטרינרי" על גבי המוצרים המשווקים.

במסגרת שירות תו איכות ובטיחות מזון נעשות גם בדיקות מעבדה מיקרוביאליות לפי החלטת הרופא/מפעל.

הדרישות מהמפעל או ממקבל תו איכות המזון:

  • המפעל צריך לעמוד בתנאים הכתובים בחוק
  • רישיון יצרן (חובה) בנוסף לרישיון עסק
  • מצב תברואי טוב
  • המוצרים צריכים לעמוד בסטנדרטים שנקבעו ע"י משרד הבריאות

שירות הפיקוח פועל בארץ מאזור באר שבע בדרום ועד עכו בצפון עם ליווי מקצועי צמוד של ד"ר הרברט זינגר (מקים המחלקה לפיקוח וטרינרי מפעלי מזון מן החי במשרד הבריאות).

בין העסקים הנמצאים תחת פיקוח האגודה ניתן למצוא חברות כמו אוסם זוגלובק נטו מעדני מיקי ועוד רבים וטובים. לרשימה המלאה – ליחצו כאן

בנוסף, לקוחותינו כוללים גם רשתות שיווק מזון בפריסה ארצית כמו: קרלברג, יוחננוף וויקטורי.

צור קשר

מאיה מזרחי
רכזת פיקוח וטרינרי
טלפון: 03-6830933 | פקס: 03-6831069 
רח' אלפסי 9 ת"א
maya.vet@aguda.co.il

פנייה למשרה באגודה לבריאות הציבור

[כוכבית * הינה שדה חובה]

קובץ קורות חיים בפורמט pdf או word. גודל מקסימלי 2MB.