כורכום ובריאות – חלק ב'

פעילות הכורכום במניעת מחלות נבחרות והטיפול בהן – המשך מחלות קרדיו-ווסקולריות (מחלות לב וכלי הדם) – הממצאים לגבי השפעת כורכום על שומני הדם, הגורמים לטרשת העורקים, אשר מהווה גורם סיכון למחלות קרדיו-ווסקולריות, אינם…

כורכום ובריאות – חלק ב' - להמשך קריאה

כורכום ובריאות – חלק א'

כורכום (curcumin) הוא תרכובת כימית טבעית המצויה בתבלין הכורכום (turmeric) ומהווה כ-5%-2% ממנו. לעיתים מחליפים בין שני המונחים. כורכום שייך לקבוצת הפיטוכימיקלים1 הקרויים כּוּרְכּוּמינוֹאידים, שהם פיגמנטים (צבענים) פוליפנוליים2 מסיסי שומן בעלי צבע…

כורכום ובריאות – חלק א' - להמשך קריאה

פרוקטוז כ'נאשם' במגפת ההשמנה ‒ חלק ב'

בין המחלות וההפרעות הבריאותיות שדיאטות עתירות פרוקטוז עלולות להביא להתפתחותן מצויות: תנגודת לאינסולין, סוכרת ותסמונת מטבולית1 – צריכת פרוקטוז בעודף לאורך זמן עלולה להביא להשמנה ולמספר מרכיבי התסמונת המטבולית, כמו השמנה בטנית, תנגודת לאינסולין,…

פרוקטוז כ'נאשם' במגפת ההשמנה ‒ חלק ב' - להמשך קריאה

פרוקטוז כ'נאשם' במגפת ההשמנה ‒ חלק א'

נושא צריכת פרוקטוז שנוי עד היום במחלוקת בקרב החוקרים, במיוחד כשמדובר בסירופ בעל תכולה גבוהה של פרוקטוז (high fructose corn syrup ‒ HFCS). פרוקטוז, המכונה גם 'סוכר פירות', הוא חד-סוכר (monosaccharide). פרוקטוז…

פרוקטוז כ'נאשם' במגפת ההשמנה ‒ חלק א' - להמשך קריאה

דיאטה ים-תיכונית בבריאות וחולי – חלק ב'

יתרונותיה הבריאותיים של דיאטה ים-תיכונית1 אינם מוגבלים כנראה רק למחלת לב כלילית, מחלות קרדיו-ווסקולריות וגורמי הסיכון שלהם. דיאטה ים-תיכונית עשויה להוריד גם את הסיכון למחלות והפרעות בריאותיות אחרות, וכמו כן להגדיל…

דיאטה ים-תיכונית בבריאות וחולי – חלק ב' - להמשך קריאה

דיאטה ים-תיכונית בבריאות וחולי – חלק א'

באופן מסורתי לאירופה המערבית שתי גישות תזונתיות רחבות – צפון אירופאית ודרום אירופאית. הדיאטה הים-תיכונית1 (Mediterranean diet) שייכת לגישה הדרום אירופאית, ובאופן ספציפי יותר היא התמקדה בעבר בהרגלי האכילה של אוכלוסיית האי כרתים,…

דיאטה ים-תיכונית בבריאות וחולי – חלק א' - להמשך קריאה

חשיבות צריכת דגים – חלק ב'

היתרונות הבריאותיים של אכילת דגים – המשך בשל פעילויותיהן הפיסיולוגיות הרבות, לחומצות שומן אומגה-3 תפקיד חשוב בשמירה על הבריאות, והשפעותיהן הקליניות אינן מוגבלות , כנראה, למערכת הקרדיו-ווסקולרית בלבד ועשויות לכלול, בין היתר,…

חשיבות צריכת דגים – חלק ב' - להמשך קריאה

חשיבות צריכת דגים – חלק א'

מאז תקופת האבות הקדמונים, הפְּרימָטים, השתמשו בני האדם בדגים כמקור מזון. יש הסוברים כי לא היינו הופכים לבני אדם אילולא שילובם בדיאטה של דגים ופירות-ים וסוגי בשר אחרים, שהביאו להגדלת…

חשיבות צריכת דגים – חלק א' - להמשך קריאה

חלב מוצרי חלב והשפעותיהם על בריאות האדם – חלק א'

חלב הינו מרכיב חיוני בתזונת כששה-שבעה ביליון (מיליארד) בני אדם בעולם, כיון שהוא מספק רכיבי תזונה עיקריים1, ויטמינים ומינרלים2 חשובים (ראה כתבה 'למה חשוב לצרוך חלב ומוצריו'). חלב וביצים הם שני…

חלב מוצרי חלב והשפעותיהם על בריאות האדם – חלק א' - להמשך קריאה

פנייה למשרה באגודה לבריאות הציבור

[כוכבית * הינה שדה חובה]

קובץ קורות חיים בפורמט pdf או word. גודל מקסימלי 2MB.