מיקרוביום, מיקרוביוטה, פרוביוטיקה וּפְּרֶה-ביוטיקה – חלק א'

בעבר,חקר החיידקים התמקד בחיידקים מסוימים, אשר נבדקו במעבדה. מיון החיידקים נעשה על בסיס תכונות החיידק, כגון מבנה דופן התא,מרכיבי התא וחילוף החומרים שלו. הגילויים הראשונים בחקר החיידקים כללו את אלו של Koch (חתן פרס נובל בשנת 1905) ו- Metchnikov(חתן פרס נובל בשנת 1908). קוך פיתח שיטות לגילוי וזיהוי חיידקים, קבע עקרונות לזיהוי חיידקים כגורמי מחלה, וזיהה את החיידקים הגורמים למחלות השחפת והכוֹלֵרָה. מצ'ניקוב טען, כי המוות והחיים מתחילים במעיים, ושההזדקנות מקורה ברעלים שנמצאים במחזור הדם, ומגיעים מחיידקים במערכת העיכול. בנוסף, הוא היה הראשון לתאר את היתרונות שיש לחיידקים עבור האדם, והציע לראשונה את השימוש בחלב מותסס לצורך הארכת חיי אדם. בכך הציע, למעשה, את…

מיקרוביום, מיקרוביוטה, פרוביוטיקה וּפְּרֶה-ביוטיקה – חלק א' - להמשך קריאה

סויה ומוצריה, תוספי סויה ובריאות – חלק ג'

קשר בין צריכת סויה לבין בריאות – המשך השפעות רעילות, אינטראקציות והתוויות-נגד ההתלהבות מסויה רחוקה מלהיות אוניברסלית. הפיטואסטרוגנים נחשבים לחומרים הגורמים להפרעות במערכת ההורמונלית. חוקרי הסקירה, שהתפרסמה לאחרונה, ב-British Journal…

סויה ומוצריה, תוספי סויה ובריאות – חלק ג' - להמשך קריאה

סויה ומוצריה, תוספי סויה ובריאות – חלק ב'

קשר בין צריכת סויה לבין בריאות – המשך פעילות הסויה במניעת מחלות והפרעות בריאותיות נבחרות והטיפול בהן סקירה שהתפרסמה ב-International Journal of Food Properties, טוענת כי האיזופלאבונים שבסויה פועלים ביחד…

סויה ומוצריה, תוספי סויה ובריאות – חלק ב' - להמשך קריאה

סויה ומוצריה, תוספי סויה ובריאות – חלק א'

שמו המדעי של צמח הסויה, Glycine max, והוא כולל זנים רבים. צמח הסויה משתייך למשפחת הקטניות. המקור העיקרי לגידולי סויה בעולם הוא סויה שעירה. גידול צמח הסויה החל כנראה בצפון סין…

סויה ומוצריה, תוספי סויה ובריאות – חלק א' - להמשך קריאה

תפוחי-אדמה ובריאות – חלק ב'

קשר בין צריכת תפוחי אדמה לבין בריאות – המשך מחקרים מועטים  בבני אדם בחנו את הקשר בין צריכת תפוחי-אדמה לבין בריאות. תפקיד תפוחי-האדמה בהורדת מעמסת המחלות הכרוניות שנוי במחלוקת. עליה…

תפוחי-אדמה ובריאות – חלק ב' - להמשך קריאה

לאגוזים יתרונות בריאותיים

אביב הגיע, פסח בא ועמו מנהג משחק באגוזים ואכילתם. אגוזים בפסח, על שום מה? - כשבני ישראל היו במצרים ובנו לפרעה את ערי המבצר,פיתום ורעמסס, החזיקו אותם המצרים במערות ובכוכים. כשאלוהים אמר למשה…

לאגוזים יתרונות בריאותיים - להמשך קריאה

תפקיד הקרוטנואידים בבריאות

קָרוֹטֶנוֹאידים הם קבוצה של פיטוכימיקלים1 המצויים ברקמות של צמחים, בעיקר בפירות וירקות. אלה צַבְעָנים (פיגמנטים) טבעיים, שצבעיהם נעים בין צהוב לאדום. מרבית הקרוטנואידים הם חומרים נוגדי-חימצון וחלקם מהווים גם חומרי מוצא…

תפקיד הקרוטנואידים בבריאות - להמשך קריאה

האם יש משמעות להשמנה ביטנית באנשים בעלי משקל תקין?

לאורך דרכו האבולוציונית של האדם נוצרה העדפה לצבירת שומן באתרי הגוף השונים, שכן אותם אנשים שצברו שומן יכלו לשרוד את תקופות הרזון השונות. תכונה זאת הייתה לו לאדם לרועץ בעשרות…

האם יש משמעות להשמנה ביטנית באנשים בעלי משקל תקין? - להמשך קריאה

אקנה ותזונה- חלק ב'

האם קיים קשר בין תזונה לבין אקנה? – המשך בשנות ה-2000, עם העלייה במודעות לתפקיד התזונה בבריאות, חזרו החוקרים להתמקד בתפקיד התזונה באקנה, במיוחד בהיווצרות החֵלב. במחקרים אקולוגיים, נמצא כי שכיחות אקנה…

אקנה ותזונה- חלק ב' - להמשך קריאה

פנייה למשרה באגודה לבריאות הציבור

[כוכבית * הינה שדה חובה]

קובץ קורות חיים בפורמט pdf או word. גודל מקסימלי 2MB.

דילוג לתוכן