השפעות הרכב הדיאטה על הוצאת אנרגיה (קלוריות) בזמן שמירה על הישגי אובדן משקל

כל אחד יכול לרדת במשקל לאחר מספר חודשים, אבל רוב האנשים מתקשים בשמירה לאורך זמן על הישגי אובדן משקל משמעותיים קלינית. אחד ההסברים לכך הוא שהמוטיבציה לשמור על משטר דיאטה…

השפעות הרכב הדיאטה על הוצאת אנרגיה (קלוריות) בזמן שמירה על הישגי אובדן משקל - להמשך קריאה

צריכת בשר אדום וסוכרת מסוג II: מטא-אנליזה של שלושה מחקרי עוקבה במבוגרים בארה"ב

למרות שהשמנה ופעילות גופנית הם גורמים עיקריים להתפתחות סוכרת מסוג II ואחראים במידה רבה לעלייה בהיארעותה, גם לגורמים תזונתיים תפקיד חשוב בהתפתחותה. בשלושה מחקרי עוקבה מהרווארד נמצא בעבר, שקיים קשר בין…

צריכת בשר אדום וסוכרת מסוג II: מטא-אנליזה של שלושה מחקרי עוקבה במבוגרים בארה"ב - להמשך קריאה

צריכת אבוקדו קשורה באיכות תזונה טובה יותר וצריכת רכיבי תזונה טובה יותר ובסיכון נמוך יותר לתסמונת מטבולית

זן ה'האס' של אבוקדו הוא פרי בגודל בינוני בעל מרקם קרֶמי מִשְיִי נעים. מרבית האבוקדו ברחבי העולם הם מזן 'האס'. אבוקדו הוא פרי בעל צפיפות קלורית בינונית (1.7 קילוקלוריות לגרם),…

צריכת אבוקדו קשורה באיכות תזונה טובה יותר וצריכת רכיבי תזונה טובה יותר ובסיכון נמוך יותר לתסמונת מטבולית - להמשך קריאה

הקשר בין שילובים של חטיפים מזינים לבין צריכת אנרגיה וירקות

אכילת חטיפים ירודים מבחינה תזונתית (non-nutrient dense food snacks), כגון צ'יפס, עוגיות וממתקים תורמת להשמנה, אם כי קיימים גורמים תורמים נוספים להשמנה, כמו פעילות גופנית ירודה. הגדלת מגוון החטיפים המזינים…

הקשר בין שילובים של חטיפים מזינים לבין צריכת אנרגיה וירקות - להמשך קריאה

רמות קָרוֹטֶנוֹאידים בדם והסיכון לסרטן השד

קרוטנואידים הם צַבְעָנים (פיגמנטים) טבעיים, שצבעיהם נעים בין צהוב לאדום, והם נפוצים ברקמות של צמחים, כולל פירות וירקות. זוהו יותר מ-600 סוגים של קרוטנואידים, מהם 40 מצויים בתזונה של האמריקאים.…

רמות קָרוֹטֶנוֹאידים בדם והסיכון לסרטן השד - להמשך קריאה

ארוחות משפחתיות יכולות לסייע בידי הילדים להגיע ל-'5 ליום' (פירות וירקות)

במשך ארבע השנים האחרונות משרד הבריאות הבריטי ערך קמפיין המעודד צריכת 5 מנות ליום (80 גרם למנה, סה"כ 400 גרם ליום) פירות וירקות, וזאת על פי ההמלצות של אירגון הבריאות…

ארוחות משפחתיות יכולות לסייע בידי הילדים להגיע ל-'5 ליום' (פירות וירקות) - להמשך קריאה

דיאטות צמחוניות, דיאטות דלות בבשר ובריאות

דיאטות צמחוניות מאופיינות בצריכה גבוהה של פירות וירקות, קטניות, אגוזים, דגנים מלאים ומזונות המבוססים על חלבון סויה, שכל אחד מהם עשוי להיות באופן עצמאי קשור בתוצאים בריאותיים חיוביים. במחקרים פרוספקטיביים…

דיאטות צמחוניות, דיאטות דלות בבשר ובריאות - להמשך קריאה

הקשר בין תזונה בריאה לבין הסיכון למחלות קרדיו-ווסקולריות (מחלות לב וכלי הדם) בקרב חולים בטיפול תרופתי למניעה שניונית

בהשוואה לאנשים בריאים, לחולים במחלות קרדיו-ווסקולריות ולחולי סוכרת סיכון מוגבר לארוע נוסף או לארועים קרדיו-ווסקולריים חדשים. תרופות מורידות ברבע את הסיכון לארועים קרדיו-ווסקולריים. מחקרים אפידמיולוגיים הצביעו על הקשר בין תזונה…

הקשר בין תזונה בריאה לבין הסיכון למחלות קרדיו-ווסקולריות (מחלות לב וכלי הדם) בקרב חולים בטיפול תרופתי למניעה שניונית - להמשך קריאה

קיים קשר הפוך בין איכות התזונה לבין גורמי סיכון קרדיו-ווסקולריים במבוגרים

במחקר שהתפרסם ב-Journal of Nutrition השתמשו החוקרים ב'אינדקס אכילה בריאה' (Healthy Eating Index – HEI)  משנת 2005, כדי להעריך אם קיים קשר בין תזונה בריאה לבין גורמי סיכון קַרְדיוֹ-ווַסְקוּלָריים (של הלב…

קיים קשר הפוך בין איכות התזונה לבין גורמי סיכון קרדיו-ווסקולריים במבוגרים - להמשך קריאה

צריכת דגים, חומצות שומן אומגה-3 והסיכון לאי-ספיקת לב: מטא-אנליזה

מחלת לב כלילית ויתר לחץ דם (לחץ דם גבוה) הינם תורמים עיקריים להיארעות אי-ספיקת הלב (מחלה בה הלב אינו מסוגל להזרים דם בכמות מספקת לכל חלקי הגוף). סוברים כי הורדת…

צריכת דגים, חומצות שומן אומגה-3 והסיכון לאי-ספיקת לב: מטא-אנליזה - להמשך קריאה

פנייה למשרה באגודה לבריאות הציבור

[כוכבית * הינה שדה חובה]

קובץ קורות חיים בפורמט pdf או word. גודל מקסימלי 2MB.