עשרת הדברות לעבודה מול מחשב
תמיכה מלאה לאמות הידיים, גובה נכון של המסך של משענת הגב. 10 טיפים לישיבה בריאה…
למה בריא יותר לשתות קפה בצהריים
חוקרים מברזיל מצאו כי שתיית קפה בשעות הצהריים מפחיתה את הסיכון לסוכרת יותר משתיית קפה…
אילו מאכלים יוצרים עששת ומגנים מפניה
מה הקשר בין מזונות עתירי פחמימות להרס השן, למה שוקו הרבה פחות מזיק מצימוקים, ומה…
איך תדעו שהדג בחנות טרי
איזה צבע צריך להיות לזימים, כמה זמן מומלץ לאחסן דג טרי, ומה חשוב כשמסתכלים לדג…
דיאטה פָּליאוליתית – חלק ב'
ההשפעות המיטיבות המיוחסות לדיאטה פליאוליתית, המשך התסמונת המטבולית1 עשויה להיות מושפעת לטובה על ידי הדיאטה הפליאוליתית.…
דיאטה פָּליאוליתית – חלק א'
דיאטה פּליאוליתית, המכונה גם דיאטת פָּליאוֹ, דיאטת המערות (caveman diet) ודיאטה של תקופת האבן (Stone-Age…
מחקר להערכת אפקטיביות של ייעוץ, חינוך וטיפול בתחום המיני-חברתי, בקרב אוכלוסיית האגף לטיפול באדם עם מוגבלות שכלית-התפתחותית
מאת : ד"ר אמוץ פרלמן, Ph.D, ד"ר רמי כהן, Ph.D, יותם רוזנר, MA המחקר נעשה…
מחקר הערכה לתכנית 'בתים חמים' לנערות וצעירות במצבי סיכון ומצוקה
המחקר נעשה ביוזמה ובמימון של האגף הבכיר למחקר,תכנון והכשרה והשירות לנוער, צעירות וצעירים, משרד הרווחה…
האפקטיביות של שירותי הדרכה שיקומית המיועדים לאנשים עם עיוורון או לקות ראייה
המחקר נעשה ביוזמת משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ובמימונו רקע למחקר. נכון לשנת 2016 אוכלוסיית נושאי…
יתרונותיו הבריאותיים של הארטישוק
הארטישוק הוא שיח קוצני רב-שנתי ממשפחת המורכבים. שמו המדעי בלטינית הוא cynara scolymus. מקור שמו בא…
מגנזיום בבריאות וחולי – חלק ג'
פעילות מגנזיום במספר מחלות והפרעות בריאותיות – המשך מחלת לב כלילית (coronary heart disease) ואי-ספיקת לב…
מגנזיום בבריאות וחולי – חלק ב'
מחסור במגנזיום על פי סקירה, המתפרסמת באופן מקוון מטעם מכון לינוס פָּאוּלינג שבאוניברסיטת אורגון בארה"ב,…
מגנזיום בבריאות וחולי – חלק א'
מגנזיום (Mg) נתגלה לראשונה מחוץ לעיר היוונית Magnesia. בזמן עתיק השתמשו במגנזיום כחומר משלשל וכגבישי מלחי…
מיקרוביום, מיקרוביוטה, פרוביוטיקה וּפְּרֶה-ביוטיקה – חלק ג'
פרוביוטיקה ופרה-ביוטיקה המונח פרה-ביוטיקה הוגדר לראשונה בשנת 1995, על ידי רוֹבֶּרְפְרוֹיד, כרכיב המותסס באופן סלקטיבי…
מיקרוביום, מיקרוביוטה, פרוביוטיקה וּפְּרֶה-ביוטיקה – חלק ב'
פעילות החיידקים בבריאות וחולי (השפעה על מחלות נבחרות) כבר בשנת 1885 פַּסְטֶר קבע שהחיים ללא חיידקים אינם אפשריים. למיקרוביוטה השפעה רבה על 'הפיזיולוגיה' של מחלות הפונדקאי…
מיקרוביום, מיקרוביוטה, פרוביוטיקה וּפְּרֶה-ביוטיקה – חלק א'
בעבר,חקר החיידקים התמקד בחיידקים מסוימים, אשר נבדקו במעבדה. מיון החיידקים נעשה על בסיס תכונות החיידק, כגון מבנה דופן התא,מרכיבי התא וחילוף החומרים שלו. הגילויים הראשונים בחקר החיידקים כללו את אלו של Koch (חתן פרס נובל בשנת 1905) ו- Metchnikov(חתן פרס נובל…
סויה ומוצריה, תוספי סויה ובריאות – חלק ג'
קשר בין צריכת סויה לבין בריאות – המשך השפעות רעילות, אינטראקציות והתוויות-נגד ההתלהבות מסויה רחוקה…
סויה ומוצריה, תוספי סויה ובריאות – חלק ב'
קשר בין צריכת סויה לבין בריאות – המשך פעילות הסויה במניעת מחלות והפרעות בריאותיות נבחרות…
סויה ומוצריה, תוספי סויה ובריאות – חלק א'
שמו המדעי של צמח הסויה, Glycine max, והוא כולל זנים רבים. צמח הסויה משתייך למשפחת הקטניות.…
תפוחי-אדמה ובריאות – חלק ב'
קשר בין צריכת תפוחי אדמה לבין בריאות – המשך מחקרים מועטים בבני אדם בחנו את…
תפוחי-אדמה ובריאות – חלק א'
תפוח-אדמה הוא צמח פקעתי רב-שנתי ממשפחת הסולניים (Solanum tuberosum L.). המונח תפוח-אדמה מתייחס הן לצמח…
לאגוזים יתרונות בריאותיים
אביב הגיע, פסח בא ועמו מנהג משחק באגוזים ואכילתם. אגוזים בפסח, על שום מה? - כשבני ישראל…