קשר בין חומצות שומן חד-בלתי רוויות ממקור צמחי וממקור בעלי חיים לבין כלל תמותה ותמותה מסיבות ספציפיות בשני מחקרי עוקבה פרוספקטיביים בארה"ב
על פי דיווח של ארגון הבריאות העולמי, בשנת 2015 מתו מעל ל-56 מיליון איש, מהם…
קשר בין הרגלי אכילה ליליים לבין תסמונת מטבולית ומרכיביה: מחקר ארוך-טווח
השמנה ותסמונת מטבולית[1] קשורות במחלות קרדיו-ווסקולריות (מחלות לב וכלי-הדם), כולל מחלות כלי-דם מוחיים, מחלת לב…
עלייה מואצת במדד מסת הגוף בילדות המוקדמת והסיכון להשמנה מתמשכת
השכיחות הכוללת של השמנה בילדות נותרה גבוהה, והשכיחות של מדד מסת הגוף (body mass index…
צריכת מוצרי חלב מותססים ולא-מותססים והסיכון להיארעות מקרים חדשים של מחלת לב כלילית: מחקר קוּאוֹפּיוֹ של גורם הסיכון למחלות לב איסכמיות
מחלות קרדיו-ווסקולריות (מחלות לב וכלי הדם) מהוות את הגורם המוביל לתמותה בעולם, כשמחלת לב כלילית…
ירקות מסוג אָליוּם קשורים בסיכון נמוך יותר לסרטן המעי הגס והחלחולת: מחקר מקרה-ביקורת בבית-חולים בסין
סרטן המעי הגס והחלחולת (colorectal cancer) דורג כגידול הנפוץ ביותר במקום השלישי בעולם עם כ-1,200,000…
משקאות ממותקים בממתיקים מלאכותיים ושבץ מוחי, מחלת לב כלילית ותמותה מכל הסיבות במחקר יוזמת בריאות נשים
מחקרים העוסקים בתפקיד משקאות ממותקים בממתיקים מלאכותיים (artificially sweetened beverages – ASB) במחלות קרדיו-ווסקולריות (cardiovascular…
דפוסי תזונה בבגרות המוקדמת וביצועים קוגניטיביים בגיל הביניים
ליקוי קוגניטיבי (cognitive impairment) קשור בסיכון מוגבר לתמותה, נכות ושטיון (dementia) מאוחר בחיים, כמו גם…
סיכון במשך החיים לרב-תחלואה של מחלות לא-מדבקות ותוחלת חיים חופשית ממחלות באוכלוסייה כללית: מחקר עוקבה מבוסס אוכלוסייה
מחלות לא-מדבקות (non-communicable diseases – NCDs), כלומר מחלות כרוניות, כולל שבץ מוחי, מחלות לב, סוכרת…
יחס אומגה-6 לאומגה-3 טרום-לידתי ותסמיני הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות
חומצות שומן ארוכות השרשרת (long-chain polyunsaturated fatty acids – LCPUFA), אומגה-3 ואומגה-6, הן ממרכיביהם העיקריים…
השפעות בריאותיות של סיכונים תזונתיים ב-195 מדינות, 2017-1990: ניתוח שיטתי של מחקר הנטל העולמי של מחלות 2017
הקשר בין הרגלי תזונה לבין מחלות לא מדבקות (non-communicable diseases – NCDs) כרוניות נחקר בהרחבה.…
אנרגיה, צריכת רכיבי תזונה מַקְרוֹ ואנתרופומטריה בילדים (3-1 שנים) צמחונים, טבעונים ואוכלי-כל בגרמניה (מחקר תזונה ווֶצ'י)
במחקר זה, דיאטה צמחונית לא כוללת צריכת בשר ודגים, בו בזמן שדיאטה טבעונית מוגדרת כהעדר…
וויטמינים מקבוצת B והקשר שלהם לדיכאון במבוגרים בני 60 שנה ומעלה: מחקר עוקבה טריניטי אלסטר של משרד החקלאות
הפרעות בריאותיות נפשיות מהוות את הגורם המוביל לנכות ולבריאות לקויה בגיל המבוגר יותר. למצבים בריאותיים…
פעילות גופנית בעלת עצימות קלה ונפח המוח: מחקר פְרֶמינְגְהָם
קיימת עדות ניכרת לכך שפעילות גופנית סדירה עשויה לעכב ירידה קוגניטיבית ושטיון (dementia). באנשים פעילים…
פעילות גופנית ועלייה במשקל לאחר הפסקת עישון בנשים לאחר הפסקת הווסת
אחרי הפסקת עישון מתרחשת לעתים קרובות עלייה במשקל. חששות מפני עלייה במשקל לעתים קרובות מרתיעים…
צריכת שוקולד והסיכון למחלות קרדיו-וסקולריות: מטא-אנליזה של מחקרים פרוספקטיביים
צריכת שוקולד והסיכון למחלות קרדיו-וסקולריות: מטא-אנליזה של מחקרים פרוספקטיביים מחלות קרדיו-ווסקולריות (מחלות לב וכלי הדם)…
הנך מה שאמך אוכלת – השפעת העליה במשקל של האם במהלך ההריון על משקלו של הילד
לסביבה התוך רחמית מגוון השפעות על התינוק, התפתחותו ומצבו כילד וכמבוגר. כבר בשלבים המוקדמים ביותר…
חשיבות השתייה - עדיפות לשתיית מים
מים הם החומר החיוני ביותר לצורך קיום חיים. כאשר שותים מים, נתן לחיות ללא מזון…
דיאטת רזון בקרב בני נוער
בשנים האחרונות הולכים ומתרחבים ממדיה של תופעת ההשמנה בקרב בני נוער בארץ (ראה כתבה 'השמנת…
תזונה נבונה במעגל החיים
תזונה נבונה היא תזונה מאוזנת הכוללת את רכיבי התזונה העיקריים (פחמימות, חלבונים ושומנים), מים, סיבים,…
הגורמים המשפיעים על בחירות המזון שלנו
התקופה הנוכחית עלולה להיות מבלבלת בכל הקשור למזון ולתזונה. אנו יכולים למצוא עצמנו בקונפליקטים בין…
טיפול במשקל יתר ובהשמנה
משקל יתר והשמנה נקבעים על פי מדד מסת הגוף (Body mass index -BMI), המחושב לפי…
תזונה ובריאות השן
כיצד מזון משפיע על שיניך? מה שאתה אוכל והתדירות בה אתה אוכל משפיעים מאד על…