דפוס אכילה דמוי-תזונה ים-תיכונית בתוספת ויטמין D הורידה את קצב איבוד העצם באירופאים זקנים שסבלו מאוסטאופורוזיס בתחילת המחקר: תוצאות ניסוי קליני אקראי מבוקר בן שנה
דפוס אכילה דמוי-תזונה ים-תיכונית, המומלץ באופן נרחב למניעת מחלות כרוניות, מאופיין בצריכה גבוהה של פירות,…
צריכה גבוהה יותר של דגנים מלאים קשורה בסיכון נמוך יותר לסוכרת מסוג 2 בקרב גברים ונשים בגיל הביניים: מחקר עוקבה דני בבריאות, תזונה וסרטן
סוכרת מסוג 2 מהווה מעמסה בריאותית גדולה ברחבי העולם. במשך 35 השנים האחרונות מספר המבוגרים…
צריכת פחמימות בתזונה ותמותה: מחקר עוקבה פרוספקטיבי ומטא-אנליזה
דיאטות דלות-פחמימות, המגבילות צריכת פחמימות לטובת צריכה גבוהה יותר של חלבון או שומן או שניהם,…
קשר בין צריכת מוצרי חלב לבין מחלות קרדיו-ווסקולריות ותמותה ממחלות אלה ב-21 מדינות ב-5 יבשות: מחקר עוקבה פרוספקטיבי
מחלות קרדיו-ווסקולריות (מחלות לב וכלי-הדם) הן הגורם המוביל לתמותה ברחבי העולם, כש-80% מההכבדה מתרחשת במדינות…
קשרים בין פעילות גופנית של שעות הפנאי לבין תמותה ממחלות קרדיו-ווסקולריות: סקירה שיטתית ומטא-אנליזה של 44 מחקרי עוקבה פרוספקטיביים
מספר הולך וגדל של מחקרים אפידמיולוגיים הצביע על כך שפעילות גופנית מעטה מהווה גורם סיכון…
החלפות פחמימות שמקורן באורז או בתפוחי-אדמה בעדשים מורידה את התגובה הגליקמית לאחר הארוחה במבוגרים בריאים בניסוי קליני חד אקראי מוצלב
הורדת תגובה גליקמית[1] לאחר ארוחה חשובה להשגת שיפור איזון הגלוקוז (glycemic control) בדם על מנת…
פלבונואידים בתזונה והשכיחות וההיארעות של ניוון מקולרי הקשור בגיל במעקב בן 15 שנה
ניוון מקולרי[1] הקשור בגיל (age-related macular degeneration – AMD) הוא הסיבה המובילה לעיוורון ולליקוי ראיה…
ניקוי הלשון מגביר את עוצמת הטעם המלוח המורגשת
מערכת תפיסת הטעם (taste perception) מספקת לנו מידע לגבי כמות המזון, איכות המזון, הרכב האלקטרוליטים[1]…
זמן פנאי ממושך המוקדש לישיבה והקשר לתמותה ממחלות ספציפיות בעוקבת משתתפים אמריקאית גדולה
בעקבות ההתפתחויות הטכנולוגיות, זמן-פנאי המוקדש לישיבה גדל באופן משמעותי במשך מספר מועט של עשורים שעברו.…
היסטוריה של עישון במשך החיים והסיכון לסרטן ריאות: תוצאות ממחקר הלב מפרמינגהאם
עישון גורם ברחבי העולם לכ-1.7 מיליון מקרי מוות לשנה מסרטן ריאות, שהינו הגורם המוביל של…