הקשר בין התנהגות יושבנית ופעילות גופנית לבין מחלות לב וכלי הדם: ממצאים ממחקר יוזמת בריאות נשים
הולכת ומצטברת העדות המחקרית כי להתנהגות יושבנית (sedentary behavior) השפעות בלתי תלויות על המטבוליזם, התיפקוד…
ירקות, פירות והסיכון לדלקת חריפה של הלבלב שאינה קשורה באבני מרה: מחקר עוקבה פרוספקטיבי מבוסס אוכלוסיה
בהתפתחות דלקת חריפה של הלבלב מעורבת עקה חימצונית1 (oxidative stress). חוסר איזון במצב חומרים נוגדי חימצון…
תוכנית אינטרנטית למניעת השמנה בקרב בני נוער
השכיחות של עודף משקל והשמנה בקרב בני נוער עלתה בצורה דרמטית בעשורים האחרונים. בני נוער…
ארוחה עשירה בקלוריות בארוחת הבוקר משפיעה באופן שונה מארוחת הערב, על ירידה במשקל בקרב נשים בעודף משקל ושמנות
טיפול המפתח בתסמונת המטבולית1 הוא דיאטה להורדה במשקל המתמקדת בצריכה יומית של קלוריות ורכיבי תזונה (ראה מחקר…
קשר מנה-תגובה בין צריכת ביצים לבין הסיכון למחלת לב כלילית ולשבץ מוחי: מטא-אנליזה של מחקרי עוקבה פרוספקטיביים
ביצה גדולה מכילה אמנם כ-210 מיליגרם כולסטרול, אך לכולסטרול ממקור מזון יש רק תרומה קטנה…
תִזמוּן צריכת מזון מנבא יעילות הירידה במשקל
גורמים רבים משפיעים על ההצלחה של התערבות תזונתית בהשמנה. אסטרטגיות הטיפול הקיימות מתמקדות ברובן במאזן…
צמצום צריכת קלוריות וסוכרים מוספים על ידי ילדים באמצעות שיפור הבחירות של המשקאות
תבנית צריכת המשקאות על ידי ילדים זכתה לתשומת לב מיוחדת לאור מגיפת ההשמנה ותרומת משקאות…
לתפוחי עץ ולמיץ תפוחים צלול השפעות מנוגדות על שומני הדם בצעירים מתנדבים בריאים
במחקרים תצפיתיים צריכה גבוהה של פירות קשורה בשכיחות נמוכה יותר של מחלות לב וכלי הדם.…
השפעות הרכב הדיאטה על הוצאת אנרגיה (קלוריות) בזמן שמירה על הישגי אובדן משקל
כל אחד יכול לרדת במשקל לאחר מספר חודשים, אבל רוב האנשים מתקשים בשמירה לאורך זמן…
צריכת בשר אדום וסוכרת מסוג II: מטא-אנליזה של שלושה מחקרי עוקבה במבוגרים בארה"ב
למרות שהשמנה ופעילות גופנית הם גורמים עיקריים להתפתחות סוכרת מסוג II ואחראים במידה רבה לעלייה…
צריכת אבוקדו קשורה באיכות תזונה טובה יותר וצריכת רכיבי תזונה טובה יותר ובסיכון נמוך יותר לתסמונת מטבולית
זן ה'האס' של אבוקדו הוא פרי בגודל בינוני בעל מרקם קרֶמי מִשְיִי נעים. מרבית האבוקדו…
הקשר בין שילובים של חטיפים מזינים לבין צריכת אנרגיה וירקות
אכילת חטיפים ירודים מבחינה תזונתית (non-nutrient dense food snacks), כגון צ'יפס, עוגיות וממתקים תורמת להשמנה,…
רמות קָרוֹטֶנוֹאידים בדם והסיכון לסרטן השד
קרוטנואידים הם צַבְעָנים (פיגמנטים) טבעיים, שצבעיהם נעים בין צהוב לאדום, והם נפוצים ברקמות של צמחים,…
ארוחות משפחתיות יכולות לסייע בידי הילדים להגיע ל-'5 ליום' (פירות וירקות)
במשך ארבע השנים האחרונות משרד הבריאות הבריטי ערך קמפיין המעודד צריכת 5 מנות ליום (80…
דיאטות צמחוניות, דיאטות דלות בבשר ובריאות
דיאטות צמחוניות מאופיינות בצריכה גבוהה של פירות וירקות, קטניות, אגוזים, דגנים מלאים ומזונות המבוססים על…
הקשר בין תזונה בריאה לבין הסיכון למחלות קרדיו-ווסקולריות (מחלות לב וכלי הדם) בקרב חולים בטיפול תרופתי למניעה שניונית
בהשוואה לאנשים בריאים, לחולים במחלות קרדיו-ווסקולריות ולחולי סוכרת סיכון מוגבר לארוע נוסף או לארועים קרדיו-ווסקולריים…
קיים קשר הפוך בין איכות התזונה לבין גורמי סיכון קרדיו-ווסקולריים במבוגרים
במחקר שהתפרסם ב-Journal of Nutrition השתמשו החוקרים ב'אינדקס אכילה בריאה' (Healthy Eating Index – HEI) משנת…
צריכת דגים, חומצות שומן אומגה-3 והסיכון לאי-ספיקת לב: מטא-אנליזה
מחלת לב כלילית ויתר לחץ דם (לחץ דם גבוה) הינם תורמים עיקריים להיארעות אי-ספיקת הלב…
גורמי סיכון למחלות קרדיו-ווסקולריות (מחלות לב וכלי הדם) במשך החיים ומשך החיים ללא מחלות אלה
לאחרונה מחקרים הצביעו על כך שאומדן הסיכון להתפתחות שבץ מוחי ומחלות לב כליליות היה נמוך…
בחירות בריאות יותר בקפטריות בתי הספר: סקירה שיטתית של התערבויות בקפטריות
התערבויות למניעת השמנה ברמת בחירות מזון בקפטריות בתי הספר עשויות להיות יעילות בהפחתת השכיחות של…
קשר בין צריכת דגים וחומצות שומן אומגה-3 לבין הסיכון למחלות צרברו-ווסקולריות (מחלות כלי דם מוחיים)
צריכת דגים וצריכת תוספי חומצות שומן אומגה-3 בגלולות נחשבים לגורמים המגנים מפני מחלות לב וכלי…
קשר בין פעילות גופנית לבין בריאות נפשית
בעיות נפשיות עלולות לפגוע בבריאות פיזית, בתפקוד חברתי ובתפקוד בעבודה. בנוסף לתרומתה של פעילות גופנית…